Rakkaat asiakkani.
Jotta työni olisi mahdollisimman jouhevaa ja tekin saisitte valmiit masterinne mahdollisimman nopeasti, niin muistuttelen muutamasta asiasta, liittyen materiaalin toimittamiseen:

-Pliiiis lähettäkää mulle aina työasioissa sähköpostia. Siellä säilyy keskustelut. Ja kun kaikki on yhdessä paikassa, niin elämä on paljon helpompaa. Muuten mä en voi muistaa että tuliko yhteydenotto FB chatissa, whatsapissa, telegramisaa, tekstarilla vai puhelimitse. Mä masteroin kuukaudessa niin monta projektia, että mun aivokapasiteetti ei pysty muistamaan kaikkea.

-Nimetkää failinne lopullisten biisinimien mukaan. On kauhean vaikeaa yhdistellä muuten projektinimiä lopullisiin nimiin.

-Toimittakaa myös esittäjän, levyn ja biisien nimet oikeine kirjoitusasuineen ja tarkistakaa ne typojen varalta. Mä en käytä luovaa harkintaa ko. datan tulkitsemisessa, vaan luotan tässä asiassa 100% tiedon toimittajaan. Se sitten ärsyttää, jos 1000 kpl CD:itä on metadatassa esim. esittäjän nimi väärin kirjoitettuna. Arvatkaas, mistä tiedän.

-Jos biiseille on IRSC koodit, niin ne on hyvä toimittaa samalla.

-Pistäkää samaan tietopakettiin myös laskutustiedot: Nimi, osoite, puhno ja mahd. Y-tunnus. Ja vaikka pukkaan laskun aina valmiiden mastereiden yhteydessä, se ei tarkoita sitä, etteikö mastereita voisi vielä jälkeenpäin hioa, jos moista tarvii. Ja lisätkää nämä joka projektiin uudelleen. Kuten mainitsin, niin projekteja tulee niin paljon jatkuvasti, että ”Lasku sinne ku viimeksikin” menee salapoliisityöksi.

Ja jos on jotain yksityiskohtia mihin pitää kiinnittää huomiota, niin käyttäkää aikamääreitä tyyliin: ”kohdassa 1.20min lähtevää bridgeä vois korostaa.” Nimittäin vähänkään kimurantimmassa musiikissa tollanen ”C-osan jälkeen kolmannessa breakdownissa…” ei välttämättä ohjaa mua oikeaan kohtaan.

Kiitos. Te ootte ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *