Vähän väliä esiin nousee kysymyksiä, että miksi maksaa ihmiselle masteroinnista, kun tekoälyarlgoritmi tekee sen internetissä aivan hyvin ja murto-osalla oikean masteroijan hinnasta.
Noh, ensinnäkin ei tee. Monet näistä palveluista, jotka väittävät käyttävänsä tekoälyalgoritmeja, käyttävät itseasiassa halpatyövoimaa, jossa joku makuuhuonetuottaja pistää jonkun kivan presetin biisinne päälle. Sen te voitte tehdä ihan itsekin, ihan ilmaiseksi ja paremmin.
Ja mitä olen koneoppimiseen perehtynyt, niin ne harvat palvelut jotka tekoälyalgoritmeja oikeasti käyttävät, vaativat ihan älyttömän määrän dataa, onnistuakseen. Joten kun lähetät sellaiseen palveluun biisisi ja sivusto kyselee sulta ison liudan kysymyksiä ja pyytää vielä valitsemaan monista erityyppisistä lopputuloksista, niin sä et maksa masteroinnista. Sä maksat siitä, että pääset opettamaan sitä niitten auttamattoman vajaata algoritmia!
Eli tiivistetynä: Pohjimmiltaan sä maksat ko. palveluissa siitä, että sä teet heille työtä ja tarjoat vieläpä opetusmateriaalia sen keinoälyn opettamiseen. Siis jos hyvin käy.