Viimevuoden lopulla olen päivittänyt kalustoani aika isolla kädellä. Uuden koneen mukana, myös systeemini siirtyi 64 bittiseen maailmaan ja sitämyöten laitoin myös AD/DA tsydeemit uusiksi. Myös softaa meni isolla kädellä vaihtoon ja samalla iso osa plugareista, mikä ei lopultakaan haitannut, koska löysin tilalle vieläkin parempia työkaluja.

Tässä viimevuoden top 3. masterointi/miksausplugarini:

1.) Suomalaisen Oek soundin Soothe.
Oikeasti innovatiivinen laite. Ei ole oikeastaan dynaaminen eq, eikä kompressori, mutta on sitä tavallaan siltikin. Tällä saa materiaalista siivoiltua ilkeitä resonansseja ja muuta asiaankuulumatonta todella transparentisti.
https://oeksound.com/soothe/

2.) Belgialaisen Leapwing audion Dynone kompressori.
Tosi nerokas normi/monialuekompressorin hybridi, joka toimii kuin tauti. Äärimmäisen transparentti soundinmuokkain. Tavallaan aika monimutkainen, mutta kuitenkin kohtalaisen intuitiivinen, kunhan jaksaa ensin opetella toimintaperiaatteen, joka poikkeaa aikalailla perinteisistä.
https://www.leapwingaudio.com/dynone/

3.) Tsekkiläisen Melda productionin MAnalyzer.
Olen etsinyt jo pitkään hyvää RT analysaattorisoftaa, joka olisi samaan aikaan selkeä, mutta tarkka, mutten ole ikinä ollut mihinkään täysin tyytyväinen. Tämän on koodannut joku ad/hd insinööri, joka on tunkenut siihen muokattavaksi kaikki mahdolliset parametrit ja sitten vähän vielä extraa. Eli näkymän saa muokattua juuri sellaiseksi, mistä itse pitää. Asetuksista löytyy vielä onlinekirjastokin, johon voi ladata jakoon omia presettejään. Sieltä löytyy omanikin Kesthouse mastering nimellä.
Ilmaisenakin sen saa, mutta asetuksia ei saa silloin talteen. Täys versio tulee bundlen mukana, jolloin saa mukaan myös ison liudan muitakin päteviä plugareita.
https://www.meldaproduction.com/MAnalyzer

Musta hevoinen:
Varsinkin lauluissa ja busseissa mun autiosaari kompressorini on legendaarinen LA2-a. Olen vuosien saatossa puljaillut monienkin eri versioiden kanssa aiheesta, niin rautana kuin softanakin. ystävän suosituksesta latasin taannoin Native Instrumentsin demon VC2A tulkinnastaan ja painoin kymmenen minutin jälkeen ostonappia. Pesee mm. Wavesin mennen tullen, ollen paljon transparentimpi ja kaikin puolin läskimpi.
https://www.native-instruments.com/…/komplete/effects/vc-2a/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *